Opnieuw ree doodgebeten: "Houd je hond aan de lijn!"

DOORN - In de bossen van Doorn is een reegeit doodgebeten door een hond. Dat meldt de Stichting Valwind Utrecht, die ook een foto heeft verpreid van de fatale verwondingen die het vrouwtje opliep.
Vrijwilligers van Stichting Valwild Utrecht hebben gisteravond en vanmorgen gezocht naar de kalfjes van de moederree, zodat deze kunnen worden opgevangen nu ze niet meer door de gezoogd kunnen worden. De zoekactie heeft nog niets opgeleverd.
Volgens de faunabeheerder is het al de tweede keer in korte tijd dat er op de Utrechtse Heuvelrug een reigeit na een achtervolging wordt gedood door een hond. Vorige maand gebeurde dit in de Kaapse Bossen.
De vrijwilligers van Stichting Valwild Utrecht doen een dringende oproep aan hondenbezitters om hun huisdier niet los te laten lopen. "Boswachters krijgen als ze de eigenaar aanspreken vaak te horen: mijn hond doet dat niet! Maar het tegendeel is waar. Bewustwording van de hondeneigenaren dat er in bijna elke hond een jager verstopt zit is dan ook zeer gewenst", aldus de stichting.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.