OM eist tbs en celstraf tegen stalkende Nieuwegeiner

NIEUWEGEIN - Het Openbaar Ministerie wil dat een 54-jarige man uit Nieuwegein tien maanden achter de tralies verdwijnt en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgt. Ook krijgt hij als het aan het Openbaar Ministerie ligt een contact- en gebiedsverbod, zodat hij niet meer in contact kan komen met zijn slachtoffers.
De man wordt ervan verdacht twee ex-partners maandenlang te hebben lastig gevallen, waarbij hij een eerder door de rechter-commissaris opgelegd contactverbod aan zijn laars lapte. Ook heeft hij volgens de officier van justitie de auto's van de vrouwen meerdere malen bekrast en heeft hij het huis van een van hen betreden met behulp van een gestolen sleutel.
Volgens het OM is het nodig om een psychologisch en psychiatrisch onderzoek naar de verdachte te doen, maar de Nieuwegeiner heeft vooralsnog geweigerd mee te werken.

EERDER VEROORDEELD

De man is eerder voor een ernstig geweldsdelict veroordeeld. Omdat toen wel onderzoek naar hem is gedaan eiste het OM vandaag toch tbs met dwangverpleging, om de slachtoffers en de maatschappij maximaal te beschermen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.