Heldhaftig raadslid houdt gewapende fietsendief aan in Utrecht

UTRECHT - VVD-raadslid André van Schie is in Utrecht de held van de week. Samen met twee omstanders hield hij vrijdag een fietsendief aan. Ondertussen legde hij de achtervolging door de wijk Hoograven ook nog vast op camera.
Een buurtbewoner had even voor de aanhouding de diefstal van een fiets op het Smaragdplein voorkomen. Van Schie was getuige en praatte na toen de verdachte zijn gezicht weer liet zien. "Die boef kwam terug om zijn gereedschap op te halen. Toen was hij van ons, zullen we maar zeggen. Er was geen ontkomen meer aan, we lieten hem niet meer lopen."
Geheel zonder gevaar was de aanhouding niet, vertelt het raadslid. "We moesten best wel lang rennen. Ik ben niet zo heel goed van conditie, maar gelukkig deze man ook niet, dus we konden hem bijhouden. Ik vond het toch wel spannend om hem echt vast te houden, want hij had een klein mesje. Het stelde niet zoveel voor, maar het was toch een mes." Ze slaagden erin de man aan te houden tot de politie arriveerde.
Van Schie zou het morgen zo weer doen, geeft hij aan. "Het is wel belangrijk om in elk geval met elkaar te roepen en te schreeuwen en met zijn allen in te grijpen. De dief is in zijn eentje en omstanders zijn altijd met meer. Zo voorkom je in dit geval een diefstal."

André van Schie over de aanhouding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.