Utrechter loopt 700 kilometer voor goede doel

UTRECHT - Reserveschoenen, gelletjes om te eten en een tent. Philipp Jordan uit Utrecht is klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Hij gaat namelijk van Utrecht naar het Duitse Karlsruhe lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar jeugdreuma.
Deze route kiest de Utrechter niet voor niks. Hij komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar woont nu al jaren in Nederland. Het goede doel waarvoor hij loopt, ligt Jordan ook na aan het hart. Eén van zijn zoons kampt met jeugdreuma.

ZIEKTE

Jordan: "Je krijgt ontstekingen in je gewrichten. Dan heb je last tijdens het lopen of van je ellebogen bijvoorbeeld. Daar kan je tegenwoordig heel goed mee aan de slag met een zwaar medicijn MTX, maar dat is best chemisch. Niet het beste voor je lichaam van je kind".
De Duitse Utrechter wil nu geld in te zamelen om te kijken wat andere behandelmethoden zijn voor jeugdreuma. Zo wordt er in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht al gekeken naar de mogelijkheden van hoge doseringen vitamine B3.
Jordan denk dat deze natuurlijke manier van behandelen goed zal zijn voor zijn kind en andere patiëntjes met jeugdreuma.

HARDLOPEN

De Utrechter begint volgende week aan zijn looptocht. Hij probeert elke dag tussen de 40 en 50 kilometer hard te lopen.
"Je loopt het natuurlijk niet in één keer door. Je moet natuurlijk wel af en toe een wandeling maken om je spieren te laten rusten", aldus Jordan.

Philipp Jordan is klaar voor de strijd
Verslaggever Robert-Jan en Philipp lopen een rondje
Philipp Jordan is klaar voor de strijd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.