"Jonkie van doodgebeten ree ook dood"

LANGBROEK - Een wandelaar heeft dinsdag een dode reekalf gevonden. Dat meldt de Stichting Valwild Utrecht. Volgens de faunabeheerder is het een jong van de reegeit die zondag werd achtervolgd en doodgebeten door een hond in Langbroek.
Vrijwilligers van Valwild Utrecht zochten na deze vondst meteen naar de reekalfjes die bij de geit horen. "Dit is immers de tijd dat de reegeiten hun jongen krijgen en de reekalfjes zijn in deze tijd van het jaar voor voeding nog volledig afhankelijk van de reegeit. Omdat de jongen maar korte tijd zonder voeding kunnen, was haast geboden", laat de stichting weten.
Omdat reegeiten doorgaans twee kalfjes krijgen, is het vermoeden dat er nog een kalfje in het gebied rondloopt. Deze is nog niet gevonden. Het diertje dat dinsdagmiddag dood gevonden werd, was nog helemaal intact. Dat betekent dat het vlak ervoor was doodgegaan.
De jachtopzichter roept namens Stichting Valwild Utrecht hondenbezitters nogmaals op om hun huisdier aan te lijnen in gebieden waar de hond niet los mag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.