Plannen voor crematorium op Kovelswade

UTRECHT - De gemeente Utrecht staat positief tegenover de bouw van een crematorium op begraafplaats Kovelswade. De gemeente acht de oude en sfeervolle begraafplaats "bij uitstek geschikt voor een kleinschalig en hoogwaardig product".
Twee uitvaartondernemingen willen een crematorium bouwen op de begraafplaats aan de Koningsweg in Utrecht. Ze denken daarbij aan een losstaand klein gebouwtje op de begraafplaats. De gemeente start nu een haalbaarheidsonderzoek.

CREMATIE

Kovelswade is één van de vier gemeentelijke begraafplaatsen in de stad en op geen enkele daarvan staat een crematorium. Doordat steeds meer mensen kiezen voor een crematie, worden de begraafplaatsen steeds minder vaak gebruikt, vorig jaar slechts 298 keer. De gemeente legt dan ook toe op het beheer van de begraafplaatsen.
De monumentale aula op Kovelswade is verouderd en wordt momenteel slechts ongeveer twintig keer per jaar voor begrafenisplechtigheden gebruikt. De gemeente verwacht dat de komst van een crematorium daar verandering in kan brengen. De extra inkomsten kunnen dan ook gebruikt worden voor een opknapbeurt van de begraafplaats.
Omwonenden worden via een wijkbericht van de plannen op de hoogte gebracht. Ze zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op Kovelswade op 5 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.