Van Zanen bij Tourstart in Düsseldorf

VEENENDAAL/UTRECHT - De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen is bij de Tourstart in het Duitse Düsseldorf. Die is vanmiddag begonnen met een individuele tijdrit van 14 kilometer door de Duitse stad. Van Zanen voelt zich nog altijd betrokken bij de Ronde van Frankrijk, die twee jaar geleden in Utrecht startte.
In mei was Van Zanen ook al in Düsseldorf. Hij sprak daar met zijn Duitse collega over onder meer de opbrengst van de Tourstart voor Utrecht. Hij werd toen ook uitgenodigd om de Grand Départ daar bij te wonen.

UTRECHTERS

Aan de start verschijnen onder meer Jos van Emden. Maar de Utrechtse Volharding-renner zei twee dagen voor de Tourstart dat hij zijn vorm nog niet had gevonden. "Het gaat de laatste weken niet zo dat ik nu overloop van het zelfvertrouwen", zij hij tijdens een
.
Ook Dylan van Baarle is van de partij. De Veenendaalse wielrenner van Cannondale-Drapac gaat met zijn ploeg voor dagsucces, zo vertelde hij RTV Utrecht. "We hebben niet echt klassementsambities, dus we hopen op één of meerdere etappezeges."

FROOME

Chris Froome vertrekt als favoriet in de 104e Ronde van Frankrijk, maar de verwachting is dat de Brit van

Team Sky meer tegenstand krijgt dan de afgelopen twee edities. De Australiër Richie Porte, de Colombiaan Nairo Quintana en de Spanjaard Alberto Contador zijn de verwachte concurrenten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.