Minder of geen treinen door flinke werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht

UTRECHT - Wie de komende dagen met de trein van of naar Utrecht Centraal wil, moet goed opletten. Door werkzaamheden rijden er tot maandag 17 juli geen treinen tussen Utrecht Overvecht en Hilversum. Ook tussen Baarn en Den Dolder is geen treinverkeer mogelijk. Tussen Amersfoort en Utrecht en tussen Breukelen en Utrecht geldt een aangepaste dienstregeling.
ProRail vervangt de komende dagen vijfhonderd meter spoor, 23 wissels, dwarsliggers, spoorgrind, kabels en leidingen tussen station Utrecht Centraal en Utrecht Overvecht. Tegelijkertijd krijgt perron 1 nieuwe bestrating.
Het werk is een flinke klus. De wissels worden met een dieplader over de weg aan en afgevoerd. Om ze zo snel mogelijk te kunnen wisselen, gaat een grote bouwkraan de wissels 35 meter hoog over het spoor tillen. Er zijn in totaal 45 lasploegen nodig om alle spoordelen aan elkaar te lassen.

HINDER

Omdat de bouwkraan niet op het spoor kan staan, wordt deze op de weg naast de Daalsetunnel gezet. Dat gaat ook het verkeer merken: per rijrichting blijft er maar één rijstrook open voor auto's tijdens de werkzaamheden. Ook fietsers moeten een andere route kiezen en kunnen enkele dagen niet door de Daalsetunnel.
Treinreizigers krijgen het advies van de NS om hun reis van te voren goed te checken. Wie tussen Utrecht Centraal en Hilversum wil reizen, kan omrijden via Amersfoort. Tussen Baarn en Den Dolder worden bussen ingezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.