"Ik heb alleen een haatverhouding met de kauwen"

MONTFOORT - Inwoners van Montfoort zijn de overlastgevende kauwen in hun stad spuugzat. Ze zijn blij dat de gemeente een professionele vogelverschrikker inzet om de kauwen te verjagen.
De gemeente vermoedt dat in de hoge bomen tussen de Heeswijk en de Boslaan dagelijks zo'n 300 tot 400 kauwen overnachten. "Ze zullen wel ergens nuttig zijn, maar niet hier", vindt een buurtbewoner. "Ik heb alleen een haatverhouding met ze, geen liefdeverhouding."

RAMEN

De kauwen maken lawaai en poepen de ramen onder. "In het voorjaar begint het vaak. Dan gaan ze nesten bouwen. En je vrouw kan bij wijze van spreken elke dag de ruiten schoonmaken."
Ingrijpen is volgens de bewoners hard nodig. "Het wordt steeds smeriger. Want die beesten schijnen ook weer terug te komen naar het nest waar ze ook geslapen hebben. Dus die populatie wordt alleen maar groter."

LASERKANON

De faunadeskundige gaat de dieren vanaf vanavond dagelijks rond de schemering opschrikken met een soort laserkanon. De gemeente hoopt dat de kauwen daardoor definitief een andere plek zoeken.

Inwoners van Montfoort zijn klaar met de overlastgevende kauwen.
De kauwen in actie, gefilmd door een buurtbewoner.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.