Verkeerschaos rond Utrecht door ongevallen

PROVINCIE UTRECHT - De verkeersproblemen van vanochtend rond Utrecht houden ook in de avondspits aan. Het verkeer op de A27 bij Vianen staat vast na een aanrijding. Bovendien is de A28 bij knooppunt Rijnsweerd al de hele dag een zorgenkindje, nadat een vrachtwagen is geschaard.
Verkeer op de A28 richting Breda bij knooppunt Rijnsweerd ondervindt hinder van het ongeval. De verbindingsweg is dicht.
Een bergingswagen die de vrachtwagencombinatie moest weghalen, raakte en beschadigde een matrixbord. Het repareren van het matrixbord en het herstel van een vangrail duren tot zeker na de avondspits, aldus Rijkswaterstaat.
Het verkeer op de A28 tussen Soesterberg en het knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht moet rekening houden met een vertraging van circa drie kwartier tot een uur. Het verkeer kan omrijden via Hilversum over de A1/A27 of via Ede over de A30/A12, aldus de ANWB.

DRUKKERE OCHTEND

De stevige regenval in Nederland heeft vanochtend voor een 'iets drukkere' spits gezorgd dan gebruikelijk op een woensdag tijdens zomervakantie. De ANWB meldt dat vooral het verkeer in het midden en zuiden van het land problemen heeft gehad met de regen.
De regenbuien zorgden vanochtend ook in de provincie Utrecht voor problemen. Zo was de linkerrijstrook bij de afrit Scherpenzeel - Ede-Noord afgesloten in verband met water op het wegdek.
Rijkswaterstaat waarschuwde op Twitter voor aquaplaning (of watergladheid) door veel water op de weg vanwege de zware regenval van vandaag. "Pas uw rijstijl en snelheid aan", adviseert Rijkswaterstaat.
Normaal gesproken staat er woensdag in de ochtendspits over totaal zo'n 80 tot 90 kilometer file op de Nederlandse snelwegen, dat was vanochtend iets voor negen uur zo'n 160 kilometer. "Het is duidelijk dat dat komt door de regen. Ook vonden op diverse plekken ongevallen plaats", zegt een woordvoerster.
Het meeste oponthoud ondervond het verkeer op de A1 Amersfoort richting Hengelo door een ongeluk bij Twello. De vertraging liep daar op tot zo'n drie kwartier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.