Utrecht heeft alvast "grootste fietsenstalling van Nederland"

UTRECHT - Het eerste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld is om 5.00 uur opengegaan. De inrichting onder het Stationsplein in Utrecht biedt vanaf vandaag alvast ruimte aan 6.000 fietsen en is, volgens de gemeente Utrecht, daardoor direct de grootste van Nederland.
Na de zomer wordt de megafietsenstalling uitgebreid naar 7.500 plaatsen. Als de fietsenstalling volgend jaar af is kunnen er 12.500 fietsen in, bijna vier keer meer dan op dit moment in de stalling bij het Jaarbeursplein.
De stalling heeft drie verdiepingen, waarvan er een wordt vrijgehouden voor abonnementshouders. Vanuit de kelder kunnen treinreizigers direct naar de perrons van station Utrecht Centraal lopen. Afgelopen maand mochten de medewerkers van de stalling en een geselecteerde groep fietsers de nieuwe voorziening alvast testen.
Overigens wordt de titel "grootste fietsenstalling van Nederland" betwist. Bij het station in Delft kunnen sinds afgelopen voorjaar 7.700 fietsen ondergronds worden gestald. Dat aantal groeit tot 2019 uit tot ongeveer 10.000, maar wordt intussen voorbijgestreefd door de Utrechtse stalling.

7.40 uur - Radio M Utrecht in de nieuwe fietsenstalling
8.40 uur - Radio M Utrecht in de nieuwe fietsenstalling
Zo rij je de stalling in

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.