Hit in Spakenburg: klederdracht voor mannen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Normaal gesproken worden de Spakenburgse Dagen gepresenteerd door vrouwen in klederdracht. Maar nu is het de beurt aan twee mannen, dus heeft de lokale damesmodezaak speciale kleding voor hen ontworpen.
Want klederdrachtloze presentatoren is geen optie. Kledingwinkel Maggy's heeft de 'bloezeroen' bedacht: een shirt dat voor de helft uit stof van klederdracht bestaat en voor de andere helft uit een normale blouse.

HIT

De kleding is een regelrechte hit, vertelt Spakenburgse Dagen-presentator Arie Lengkeek. "Ik ben ontzettend veel aangesproken op de bloezeroen. Mensen vragen waar ze 'm zelf kunnen kopen."
Maar kledingmaker Maggy van de gelijknamige winkel lijkt niet van plan de bloezeroen in massaproductie te brengen. "Helaas", zegt Arie. "Maar ik zit zelf niet in de kledinghandel."

SPAKENBURGSE DAGEN

Vandaag is de laatste dag van de cultuurhistorische Spakenburgse Dagen. Arie loopt dan weer heel de dag rond in zijn bloezeroen. Caroline Geijsman van RTV Utrecht-programma UIT! bracht een bezoek aan één van de eerdere dagen, terugkijken
.

Hit in Spakenburg: klederdracht voor mannen.
Bloezeroen in trek, maar niet te koop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.