Medewerker kinderopvang in De Bilt pleegde ontucht met twee meisjes

DE BILT - Een medewerker van buitenschoolse opvang Partou in De Bilt heeft tijdens zijn werk twee kinderen ontuchtige handelingen bij hem laten uitvoeren. De buitenschoolse opvang en het Openbaar Ministerie (OM) maakten dit woensdagavond bekend op een bijeenkomst voor 250 ouders die een kind op de opvang hebben zitten. De man heeft bekend, zegt het OM tegen RTV Utrecht.
De twee meisjes zouden seksuele handelingen bij de 27-jarige man uit Utrecht hebben moeten verrichten. De man werkte al vijf jaar als pedagogisch medewerker bij Partou en had een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als een verklaring van goed gedrag.
Het Openbaar Ministerie heeft op dit moment geen aanwijzingen dat de man dit soort dingen vaker of ook bij andere kinderen zou hebben gedaan.
De twee zusjes hebben zelf aan hun ouders verteld wat er gebeurd was. De ouders zijn daarop naar de politie gestapt. Toen de man met het verhaal van de meisjes werd geconfronteerd, zou hij hebben toegegeven. Het incident vond vorige week plaats.
De 27-jarige Utrechter werd dit weekend opgepakt en zal nog in ieder geval tot vrijdag 18 augustus blijven vastzitten. Het OM zal voor die tijd beslissen of het zal vragen om een verlenging van zijn voorarrest.

BIJEENKOMST

Zo'n 250 ouders met kinderen op de groepen waar de verdachte werkte, kregen dinsdagavond opeens een uitnodiging voor een bijeenkomst in zalencentrum H.F. Witte. In de uitnodiging stond niet waar de bijeenkomst op woensdagavond precies over zou gaan.
Bij de bijeenkomst waren naast medewerkers van de kinderopvang ook vertegenwoordigers van de politie, GGD en het Openbaar Ministerie aanwezig. Ouders die niet konden langskomen, zijn na afloop geïnformeerd.

LOCATIE

Partou heeft twee locaties in De Bilt: op de Kerklaan bij het Van Boetzelaerpark en bij Sportpark Weltevreden. Het misbruik vond plaats op de locatie Weltevreden.

Verslaggever Rik Dogger sprak met het OM, de gemeente en kinderopvang Partou
Medewerker Partou bekent ontucht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.