Utrechtse wereldfietser terug bij oma's Hollandse pot

UTRECHT - De Utrechtse wereldfietser Rick Creemers is weer in Nederland. Hij stak vanmiddag in Zuid-Limburg de grens over. Zaterdag komt hij terug naar Utrecht.
Creemers komt zaterdagmiddag aan bij de Domtoren, dezelfde plek waar hij twee jaar geleden ook vertrok. Sindsdien voerde zijn reis hem langs alle continenten, inclusief Antarctica. Hij heeft dan 55.000 kilometer in de benen, in zijn eentje.
De wereldfietser moest wel even slikken bij het bordje "Nederland". Hij zegt: "Ik ben twee jaar weggeweest en dan opeens fiets je gewoon de grens over. Heel stilletjes op een weggetje. Dan staat daar een bordje en dan moet je toch even ademhalen ... Oh, jeetje, ik ben er weer!"
Vannacht slaapt hij bij zijn opa en oma in Heerlen, waar hij weer mocht genieten van de aardappelen, vlees en groente van oma. Morgen fietst hij naar Nijmegen om te logeren bij vrienden.
Zaterdag is iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de thuiskomst in Utrecht. Belangstellenden moeten van Creemers wel hun fiets meenemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.