Beelden mishandeling Janskerkhof: "Hier gaat je bloed van koken"

UTRECHT - Het televisieprogramma De Meldkamer op SBS6 toonde gisteravond beelden van een grote vechtpartij op het Janskerkhof in Utrecht. Die vond in augustus plaats.
Via beveiligingscamera's werd de vechtpartij opgemerkt. "Het ging er heel heftig aan toe", vertelt een medewerker van cameratoezicht. "Dit zag er gewoon niet gezond uit. De jongens lagen al op de grond en ze bleven doortrappen."

BEVEILIGER

Zij schakelde de politie in. Voordat agenten aangekomen waren kon een beveiliger ingrijpen. De politie heeft daarna de vier daders aangesproken en meegenomen.
De slachtoffers deden meteen aangifte, waarna het viertal ook gearresteerd mocht worden. Eén van de slachtoffers raakte gewond aan zijn gezicht en brak zijn knie. Hij is door de mishandeling blijvend invalide.

ONGELOOFLIJK

"Wat ze echt gedaan hebben, daar kwam ik pas achter toen ik de camerabeelden zag", vertelt de agent die de mannen in de boeien sloeg. "Ik maak best wel wat mee op straat, maar dan krijg je ineens dit soort beelden te zien. Hier gaat je bloed van koken. Dit is gewoon ongelooflijk. En ik snap echt niet dat mensen elkaar dat aan kunnen doen."
Twee daders kregen uiteindelijk 80 uur werkstraf, één 180 uur en de laatste 240 uur. De medewerker van cameratoezicht reageert teleurgesteld. "Je hebt goed werk verricht, het staat netjes op beeld, je hebt bewijs, dan verwacht je ook eigenlijk een hoge straf."
De hele aflevering van De Meldkamer is hier te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.