Woonbootoverval bij dame (92) in Loenen: daders met sleutel veroordeeld tot celstraffen

LOENEN AAN DE VECHT - Twee mannen die vorig jaar een 92-jarige vrouw overvielen in haar woonboot in Loenen aan de Vecht zijn veroordeeld tot celstraffen van 5,5 en 4,5 jaar waarvan een halfjaar voorwaardelijk.
De mannen hadden de sleutel van de voordeur. Zij droegen bivakmutsen en hadden stokken bij zich. Eenmaal binnen namen ze pinpassen en spullen van waarde mee. Het slachtoffer werd gedwongen om de pincodes af te geven. "De planmatige en lafhartige woningoverval is uitermate beangstigend geweest voor het slachtoffer", aldus de rechtbank.
Bij het opleggen van de straf is onder andere gekeken naar straffen die worden opgelegd in vergelijkbare zaken.Voor een woningoverval met licht geweld of bedreiging is dat tenminste drie jaar gevangenisstraf. De rechtbank oordeelt dat er in dit geval ook sprake is van strafverzwarende omstandigheden. Daarnaast hadden beide verdachten verschillende vuurwapens in hun woning, waarvoor ook een deel van de totale gevangenisstraf is opgelegd.
De 42-jarige overvaller heeft geen enkele verantwoording genomen voor zijn daden. De 25-jarige dader heeft wel inzicht getoond in zijn handelen en meegewerkt aan onderzoeken. De rechtbank legt in zijn geval meerdere bijzondere voorwaarden op, waaronder reclasseringstoezicht en een behandeling in een verslavingskliniek voor zijn cocaïneverslaving.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.