Bekeravontuur De Meern voorbij, PEC Zwolle met 0-5 te sterk

DE MEERN - PEC Zwolle heeft zonder al te veel problemen De Meern uit het bekertoernooi geknikkerd. De club uit de eredivisie versloeg op een goed gevuld sportpark de amateurs uit de 3e Divisie met 0-5.
In de eerste helft scoorde PEC al vroeg: Na elf minuten was het Nijland die doelman Haneveld de eerste keer kansloos liet.
De Meern probeerde het wel, maar de 3e divisionist wist in de eerste helft geen kans te creëren. PEC scoorde in die eerste helft nog twee keer via Namli en Parzyszek (penalty).

KANSEN DE MEERN

In de tweede helft kreeg de Meern zowaar wat kansjes. Tom Waldmann kopte een bal achter PEC-doelman Van der Hart, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. En De Meern-spits Kesley den Haag strandde oog in oog met Van der Hart.
Wouter Marinus en Youness Mokhtar (penalty) bepaalden de eindstand op 0-5.

ANDERE CLUBS

Dinsdag zorgde
nog wel voor een verrassing. De Veenendalers wonnen dik verdiend met 1-0 van FC Dordrecht, dat een niveau hoger uitkomt in de Jupiler League.

De Meern-trainer Joël Titaley: "De competitie is voor ons belangrijker."