FC Utrecht krijgt flink pak slaag in thuisduel met PSV

UTRECHT - FC Utrecht heeft een zware 1-7 nederlaag geleden in stadion Galgenwaard tegen PSV. Jürgen Locadia was met vier treffers en een assist een ware plaaggeest voor de Utrechtse defensie. Voor de Utrechters was het de tweede nederlaag in een week tijd in de Eredivisie, nadat er vorige week al met 4-0 werd verloren van FC Twente.
De ploeg uit de Domstad begon de wedstrijd nog furieus en via Van der Maarel en Dessers (lat) kwam het zelfs nog dicht bij de openingstreffer. Na een kwartier kwam PSV echter onverwacht op voorsprong, toen Locadia via de rebound kon scoren. De thuisploeg toonde veerkracht en via een strafschop van Labyad kwam het vlak daarna alweer langs zij. Daar waar Utrecht in de eerste helft spelen de meeste kansen had, was het PSV dat opnieuw de voorsprong nam. Na een slippertje van Sander van de Streek kon Locadia voorgeven, waarna Lozano de bal bij de tweede paal binnen kon tikken.
Na rust namen de gasten direct het initiatief. Terwijl de poging van Pereiro nog gemist werd was het Locadia die Utrechts balverlies op het middenveld afstrafte en zo tekende hij voor de 1-3. Terwijl de ploeg van Erik ten Hag via invaller Görtler nog twee keer gevaarlijk werd was het opnieuw uitblinker Locadia die voorbij zijn directe tegenstander snelde en zijn derde treffer van de middag kan maken. Vervolgens moest de gifbeker voor de thuisploeg helemaal leeg: verdediger Troupée ontving rood, waarna Locadia onberispelijk binnenschoot en de 1-6 op het scorebord zette. Na een slalom beslechtte PSV-aanvaller Bergwijn het duel door de achtste en laatste treffer van de wedstrijd te maken
16' Jürgen Locadia [0-1]
21' Zakaria Labyad [1-1]
40' Hirving Lozano [1-2]
49' Jürgen Locadia [1-3]
68' Jürgen Locadia [1-4]
80' Van Ginkel [1-5]
85' Locacia [1-6]
90' Bergwijn [1-7]
FC Utrecht staat na de zware nederlaag met negen punten op een negende plek in de Eredivisie. Volgende week wacht de ploeg van Ten Hag opnieuw een zware klus, als het op bezoek gaat bij bekerwinnaar Vitesse.

Yassin Ayoub: "We mogen niet zo als een kaartenhuis in elkaar vallen"
Bart Ramselaar terug in Galgenwaard: "De eerste helft had Utrecht veel kansen"
Erik ten Hag: "We moeten geloof blijven houden, dat viel vandaag weg"
Edson Braafheid : "Over de tweede helft schaam ik mij"