"Geen extra nachtmedewerker voor zorginstelling Lopik"

LOPIK - Zorginstelling De Schutse in Lopik krijgt geen extra zorgmedewerker in de nachtdienst die actief meehelpt. Dat melden bronnen binnen zorgorganisatie AxionContinu aan vakbond FNV. Vanmiddag boden medewerkers van de zorglocatie een petitie aan omdat ze een extra medewerker willen in de nacht.
Als protest slapen medewerkers van De Schutse al dagen in tentjes voor het gebouw. Ze zijn kwaad omdat een medewerker een nachtdienst in zijn eentje moet draaien en dus verantwoordelijk is voor tientallen ouderen die vaak ook nog dement zijn.

ONBEGRIP

Zorgmedewerkers Annet Eikendal en Marry Langerak reageerden vanavond teleurgesteld. "We begrijpen er niets van", zei Eikendal in UVandaag. "De zorgzwaarte is zo toegenomen en de bezetting is nooit veranderd. We zijn nu anderhalf jaar actief bezig om die tweede medewerker bij de nachtdienst te krijgen, dus we vinden het heel erg dat onze bestuurster niet akkoord gaat."
Het personeel beraadt zich nu op vervolgstappen. "We blijven voorlopig slapen bij De Schutse", zegt Langerak. "We laten onze collega's niet alleen", vult Eikendal haar aan. "Onze eis is heel redelijk geweest."

SLAAPDIENST

AxionContinu laat aan RTV Utrecht weten dat De Schutse wel degelijk een extra medewerker in de nacht krijgt, maar dan in de vorm van een slaapdienst. Dit is een collega die stand-by voor als er incidenten zijn. "We willen met deze dienst starten en dan kijken hoe het uitpakt", aldus René Leideritz van de zorginstelling.
Daarnaast zegt AxionContinu in gesprek te gaan met de medewerkers. "FNV heeft vandaag voor het eerst aangegeven te willen spreken om tot een oplossing te komen, daar maken we graag gebruik van." Leideritz hoopt tijdens dat gesprek het vertrouwen te kunnen herstellen.

GESPREK

Zorgorganisatie AxionContinu zei eerder deze week dat een gesprek tussen medewerkers en een topman van de zorgorganisatie is
door vakbond FNV.
"Een delegatie van het FNV is komen melden dat de medewerkers en de FNV niet op de uitnodiging ingaan, omdat men er de voorkeur aan geeft dit liever op straat te bespreken", zei AxionContinu dinsdag. FNV hoopt dat de tongen nu alsnog los komen.
De petitie is duizenden keren ondertekend. De medewerkers worden ook ondersteund door landelijke politici.

"Geen extra nachtmedewerker voor zorginstelling Lopik"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.