"Achterblijvers leven tijdens vermissing tussen hoop en vrees"

UTRECHT - De verdwijning van de 25-jarige Anne Faber heeft veel impact, met name op haar vrienden en familie. Hoe kunnen achterblijvers omgaan met zo'n vermissing? "Zij leven in deze periode tussen hoop en vrees."
Nannie Putters van Slachtofferhulp Nederland vertelt aan RTV Utrecht hoe vrienden, familie en collega's van een vermist persoon kunnen omgaan met die vele vragen waar nog geen antwoord op is.
"Elke vermissingzaak is natuurlijk anders, maar in het algemeen kun je wel stellen dat dit een vreselijke periode is. Zolang er niets duidelijk is, blijven ze hopen. Tegelijkertijd zijn ze ook enorm bang."

STAND-BY

Volgens Putters wordt Slachtofferhulp in de eerste instantie niet heel snel ingeschakeld. "In de eerste periode zijn mensen vooral nog bezig met zoeken en hopen dat hun geliefde snel gevonden wordt. We werken heel nauw samen met het Landelijk Bureau Vermiste Personen en de regiospecialisten van de politie. Als zij aangeven dat er op enig moment slachtofferhulp ingeschakeld moet worden, dan worden wij ingezet."
Slachtofferhulp staat achterblijvers bij op emotioneel, praktisch en juridisch gebied. Putters: "Iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning - of dat nou familieleden of oud-collega's zijn - kan in dat kader altijd met ons bellen. Voor alle zaken staan we altijd stand-by."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.