Schrijvers lasterbrief Maarn gepakt

MAARN - De politie heeft drie verdachten aangehouden in de zaak rond de Maarnse lasterbrief. Het trio werd gedreven door wraakzucht.
In het dorp werd onlangs een brief verstuurd over een 46-jarige man. Hij werd beschuldigd van pedofilie en schennis en werd met naam en adres genoemd. De Maarnaar deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in.
Gezien de onrust in de buurt schreven de burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de politie een brief aan bewoners waarin werd aangegeven dat er in het geheel geen verdenking tegen de 46-jarige Maarnaar was.
Door onderzoek kon de politie de herkomst van de brief en van een internetadvertentie met dezelfde strekking achterhalen. De drie aanhoudingen volgden snel. De verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en hebben allen hun rol in de zaak bekend.
De aanleiding tot de laster waren problemen die één van hen in het verleden met de 46-jarige Maarnaar had gehad. Eén van de drie was op het idee van de brief gekomen door de aandacht die er de afgelopen weken was voor een schennispleger op de Utrechtse Heuvelrug. In die zaak is inmiddels door het Korps Hollands Midden een verdachte in Rhenen aangehouden.
Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van smaad/laster.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.