Klim- en Bergsportvereniging geschokt

WOERDEN - Bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) in Woerden heeft geschokt gereageerd op het ongeluk in de Alpen waarbij gisteren een gezin uit Almere omkwam.

UITGEGLEDEN

Een vader en zijn drie kinderen stortten honderden meters naar beneden nadat een van hen uitgleed en de drie anderen meetrok. De slachtoffers zijn een 57-jarige vader en zijn drie kinderen, twee meisjes en een jongen, van tussen de 16 en 23 jaar oud.

MOEDER

De 50-jarige moeder van het gezin zag het ongeval gebeuren. Ze is volgens de ANWB zelf niet gewond geraakt, maar wel in shocktoestand overgebracht naar een ziekenhuis in Aosta.

MONT DOLENT

Het ongeluk gebeurde op de Mont Dolent. Die is ruim 3800 meter hoog en ligt op het drielandenpunt van Frankrijk, Italië en Zwitserland. Het is een van de reuzen in het massief rond de hoogste alp, de Mont Blanc.

KLIMBOND

De Nederlandse klimmers waren lid van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Volgens voorzitter Frits Vrijlandt had het gezin voor een relatief makkelijke route gekozen op de berg. Via andere zijden is die moeilijker te beklimmen.

MORTUARIUM

De lichamen van de omgekomen klimmers zijn donderdagmiddag geborgen en overgebracht naar het mortuarium Courmayeur in de buurt van het Italiaanse Aosta.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.