Landgoed Maarsbergen walhalla van de paardensport: "Na iedere hindernis hoor je het publiek klappen

© Maarsbergen Horse Trials
MAARSBERGEN - Landgoed Maarsbergen is dit weekend het stijlvolle decor van heel veel paardensport. Het EK Eventing Young Riders & Juniors wordt daar gehouden.
De olympisch kampioenen van de toekomst leggen een hippische triatlon af. Vandaag stond de spectaculaire cross country op het programma. "Dat is een parcours door het bos of door weiland met allemaal natuurlijke hindernissen, zoals een waterbak, heuvels en hagen", vertelt de 14-jarige amazone Leida Naber.
Naast paardensport is er ook ander vermaak op het landgoed, zoals een braderie met heel veel paardenartikelen. Maar het is de deelnemers vooral te doen om de wedstrijden. "Het is heel gaaf dat het EK dit jaar in eigen land is. Na iedere hindernis hoor je het publiek klappen en dat is een heel gaaf gevoel", aldus Leida. "Mijn papa en mama waren vandaag gelukkig zo lief om mijn paard helemaal klaar te maken, zodat ik me kon focussen op de wedstrijd."
Morgen wordt het evenement afgesloten met het klassieke springparcours, een meet and greetshow met vloggers (Jesse Drent en Matt Harnacke), een rally van klassieke auto's en een ceremonie.
Paardenspektakel op Landgoed Maarsbergen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.