Baarn bestrijdt uitgaansoverlast

BAARN - Baarn wil de veiligheid tijdens het uitgaan verbeteren. Daarom hebben de gemeente, politie, justitie en horecaondernemers een nieuw convenant ondertekend.
Daarin zijn diverse zaken geregeld. Zo zijn voor de horecaondernemers regels gesteld met betrekking tot de brandveiligheid, aanpak van drugsgebruik en drugshandel, aanpak van alcoholmisbruik en andere vormen van overlast. De horecaondernemer zal er bijvoorbeeld op toezien dat bezoekers de zaak rustig verlaten. De ondernemer spreekt bezoekers aan als zij blijven 'hangen' rond de zaak of te luidruchtig vertrekken.
De politie zorgt voor de aanpak van drugshandel en drugsgebruik en alcoholmisbruik, aanpak van andere vormen van overlast en de handhaving. Zo zorgt de politie ervoor dat in een weekendnacht een zogeheten horecakoppel in het centrum aanwezig is. Dat zijn twee politiemensen, die in het centrum aanwezig zijn en voor horecaondernemers bereikbaar zijn in geval van onregelmatigheden of calamiteiten. Het horecakoppel treedt streng op tegen ordeverstoorders.
Alle horecaondernemers krijgen binnenkort een brief met de vraag of ze willen meewerken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.