Ontspoorde trein bij Vleuten

VLEUTEN - De ontspoorde goederentrein is van het spoor bij Vleuten verwijderd. ProRail heeft de hele nacht doorgewerkt om de trein weer op het spoor te krijgen en te af te voeren. Bij het opruimen van de trein zette de spoorbeheerder onder meer een driehonderd ton wegende bouwkraan in.
Nu kan er begonnen worden aan de reparatie van het spoor. Tot midden volgende week moeten reizigers op dit traject omrijden. Mensen moeten daarbij rekening houden met minimaal een uur extra reistijd.

SPOOR

De trein ontspoorde maandagochtend toen twee wagons van de goederentrein door nog onbekende oorzaak van de rails raakten. De twee machinisten merkten dat niet en reden nog vijf kilometer door. Hierbij raakte het spoor over deze lengte vernield en werden de perronwanden van Station Vleuten beschadigd.

STENEN

Een voorbijrijdende passagierstrein werd door opspattende stenen geraakt maar kon op eigen kracht nog station Woerden bereiken. Een nabijgelegen fruitimporteur kreeg een wolk stenen over zich heen. Hierbij werden diepe putten geslagen in auto's.
Uiteindelijk vielen er geen gewonden en kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij. Wel is het treinverkeer op dit traject voor enige uren stilgelegd.

SCHADE

Het is nog niet bekend wie opdraait voor de schade door de ontsporing. Eigenaar van de trein is ERS Railways uit Rotterdam. Zij doen nog geen mededelingen over de afhandeling van de schade voordat het onderzoek is afgerond. De goederentrein vervoerde electronica en computeronderdelen.

VERTRAGING

Verwacht wordt dat in de avondspits van maandag zo'n 40.000 mensen vertraging oplopen door de ontspoorde trein. Afhankelijk van de route kan die vertraging oplopen tot een klein uur. Maandag zullen er geen treinen rijden tussen Utrecht en Woerden. Voor dit stuk zet de NS bussen in. Reizigers op weg naar andere locaties kunnen de volgende omleidingen volgen.
Beluister en bekijk de reportages via de links hieronder.

Brandweer over treinongeluk bij Vleuten
Treineigenaar ERS Railways: 'Schuld moeilijk te bepalen'
Schade bij fruitimportbedrijf Vernooij door ongeluk
Gestrande reizigers over vertraging door treinongeluk
Ravage door ontspoorde goederentrein bij Vleuten
Trein ontspoorde door 'dansende' wagons

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.