1 April: alle grappen en grollen op een rij

REGIO - De politiewoordvoerders van het Korps Utrecht slaagden er in diverse media, waaronder Radio M Utrecht, op het verkeerde been te zetten. In een persbericht beweerden zij dat de politie auto's van criminelen in beslag neemt en inzet als lokauto of voor under-cover acties. Onder de 14 geconfisqueerde auto's zou ook een Lamborghini van enkele tonnen zijn. Onzin, zo meldde de politie 's middags.

VLUCHT NAAR AMERIKA

Honderden medewerkers van autoimporteur PON in Leusden zijn gefopt door hun werkgever. Het bedrijf maakte bekend een vliegtuigmaatschappij te hebben overgenomen en bood de medewerkers een kennismakingsvlucht aan. Ze konden zich voor enkele tientjes inschrijven voor een reis naar Amerika, maar kwamen van een kouwe kermis thuis. Het bleek een 1 aprilgrap.

ONTSLAG NA KRITIEK

Het ontslag van student-columnist André Weststrate van Trajectum is een 1 april-grap. Hij zou het veld hebben moeten ruimen omdat hij te kritisch was over de Hogeschool Utrecht en de docenten. De bijeenkomst waarop de Trajectumredactie tekst en uitleg zou geven over het besluit, werd vandaag door drie man bezocht: een student, een medewerker en een lector.

BIER UIT SENSEO

IJskoud bier uit je Senseo. Heineken komt in samenwerking met Philips met de Senseo-bierpad. Voor koud bier met een heerlijke schuimkop. Nu te bestellen...

EXTRA MAARSSEVEENSE PLAS

Utrecht wil de Maarsseveense Plassen uitbreiden met een extra recreatieplas op het grondgebied achter de Gageldijk. Huis-aan-huisblad Ons Utrecht meldde dat eerder deze week. Een huis en kassen zouden moeten wijken. Utrecht zou baat bij de plas hebben door de verkoop van het uit te graven zand aan Rijkswaterstaat en door de entreegelden van de bezoekers. Ook zou een fly-over gebouwd kunnen worden tussen Overvecht en de nieuwe plas, met Vogelaarsubsidies. De Maarssense burgemeester Van 't Veld denkt dat het om een grap gaat, zegt ze op dnu.nu.

GIRO

De Giro d'Italia zou een aantal wielrenners bereid hebben gevonden om zondagavond 9 mei, na de etappefinish in Utrecht, de waterfiets te bestijgen voor een wedstrijd van het Ledig Erf naar de Weerdsluis. De wielerploegen Rabobank, Quick Step, Team Saxo Bank en Liquigas-Doimo zouden meedoen aan de race. De fictieve horecaondernemer Bert Blauw bracht het bericht afgelopen week naar buiten...

ORANJE BRUG

Ook op Unieuws.nl 1 aprilgrappen. Op Koninginnedag wordt de groene Oranjebrug in het Nieuwegeinse Vreeswijk tijdelijk oranje, schrijft een blogger. Een plaatselijke schilder zou zijn benaderd door een van de grotere verffabrikanten van Nederland om zijn medewerking te verlenen aan een fantastisch experiment. Het zou hier gaan om een speciale 'coating' die een tijdelijke kleur geeft aan een object en na verloop van tijd wegtrekt. Geheel milieuvriendelijk, bestand tegen regen en ideaal voor beurzen en evenementen.

SCHOOLPLEIN

Basisschool De Fakkel in Utrecht nam de kinderen en hun ouders in het ootje. Doordat De Fakkel opgaat in een brede school moeten de leerlingen het straks stellen zonder het grote, mooie schoolplein. Daar is nogal wat teleurstelling over. Om dit nog wat te voeden liet de school een bericht uitgaan dat er nu al noodlokalen komen op het plein. Uiteraard ten koste van de speeltoestellen en de voetbalruimte. Vanochtend kwam aannemer Agterberg om 08.15 uur om te meten en te 'plaatsen'. Na een tijdje volgde de ontknoping.

GUTE NACHT

Het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen zou de tune willen vervangen. Al sinds jaar en dag wordt Güte Nacht Freunde van Reinhard Mey gebruikt, maar dat zou een andere moeten worden. Veel luisteraars waren boos over het voornemen. Maandag al werd onthuld dat het om een grap gaat.

CHINESE LESSEN

Chinese les zorgde voor 1 april-hilariteit op basisschool De Horn in Wijk bij Duurstede. Het ging daarbij niet alleen om de taal, maar ook om de Chinese kookkunst. Zo werd er al druk getwitterd dat de leerlingen van de

groepen 1 tot en met 8 bami, nasi, tjap tjoy en loempia's gingen maken. Verschillende ouders waren er niet blij mee; de kinderen op De Horn krijgen ook al Engels en Spaans...

OV-CHIP

Reizersvereniging ROVER uit Amersfoort in de bocht. De ov-chipkaart zou weer zijn gekraakt. Dit keer was er cementlijm op gesmeerd. De poortjes van de metro zouden na zo'n behandeling wel opengaan, maar er zou geen geld worden afgeschreven...

TWEAKERS

ICT-website Tweakers.net heeft vandaag al hun berichten in Br33zah-taal geschreven...Correctie: l33t speak.

ZACHTE G

Uit onderzoek van het Meertens Instituut en taalgenootschap Onze Taal blijkt dat mensen die spreken met een zachte G gevoeliger zijn voor virusinfecties. Onze Taal bood een therapie aan om de zachte G voorgoed af te leren. 1 April kikker in je bil!

NRC NEXT

Een 1 april-verrassing voor lezers van nrc.next: de krant die vanaf het begin op tabloidformaat verscheen, is nu op groot formaat gedrukt. De krant haakt volgens chef redactie Titia Ketelaar in op een trend naar grote formaten: van buurtwinkel naar XL-supermarkt, ,,van de iPod naar de iPad''. Ook somt ze de voordelen van een grote krant op, zoals "lekker veel ruimte voor beeld, tekst en advertenties''.

MIERENNEUKEN

Mierenneuken uit Dikke van Dale. Het moet afgelopen zijn met discriminatie van dieren, vond de Dierenbescherming. Maar deze uitdrukking uit het woordenboek? Nee.

PARTIJ VOOR DE PLANTEN

Ook niet waar: na de Partij voor de Dieren is er nu ook een Partij voor de Planten. De partij lanceerde zichzelf zondag al in het radioprogramma Vroege Vogels.

BECKHAM

De Australische omroep ABC bracht het als nieuws. Voetballer David Beckham zou assistent-bondscoach worden van het Australische elftal. Helaas trapten niet veel mensen erin op 1 april.

GOOGLE

Google zou haar naam hebben veranderd in Topeka. Dit is de naam van een stadje in de Amerikaanse staat Kansas die vorige maand haar naam veranderde in Google om zodoende het bedrijf te paaien om er een breedbandnetwerk aan te leggen. Maar google lanceerde vandaag ook een vertaaldienst voor dierentalen en het deed een aankondiging dat ze een atoomcentrale gingen bouwen.

KLEURENMONITOR WEGBEZUINIGD

Verzekeringsmaatschappij ASR gaat bezuinigen. Het bedrijf wil dat doen door alle kleurenmonitoren van de werknemers te vervangen door monochrome beeldschermen. Deze zijn volgens de verzekeraar goedkoper en zuiniger met stroom...

FIETSDIPLOMA

Vanaf 1 juli 2010 is het voor fietsende buitenlandse bezoekers van de hoofdstad verplicht een fietsdiploma te halen. Dat meldde het Amsterdam Toerisme en Congres Bureau althans woensdag. Ook wil het bureau dat

fietsende toeristen verplicht een fietshelm dragen. Het examen zou bestaan uit het bekijken van een instructiefilmpje en een fietstocht met een Bike Buddy, een soort rij-instructeur. Pas na lang doorvragen bevestigde de woordvoerder dat het hier om een grap ging.
WETHOUDER IN HOUTEN?
Jesper Rijpma (VVD) op Twitter: "Eindelijk geslaagde 1 april grap: collegae, ouders en schoonouders geloofden dat ik nieuwe wethouder Jeugd zou worden in college Houten :)"

RYANAIR

Ryanair zou bekend gemaakt hebben dat ze automaten met drank en snacks zullen installeren op al hun vliegtuigen. Zo zouden ze kunnen besparen op personeel aan boord.

MASCOTTE

Een 1 aprilstunt van de Apenheul heeft tot grote opwinding geleid bij de Koningin Juliana Toren. De Apenheul had zonder medeweten van het pretpark een beeld van mascotte Jul de Muis van een rotonde gehaald.

SPIJBELCHIP

De Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden haalde deze week een 1 aprilgrap uit met de ouders. Die konden een kleur uitkiezen voor een chip, die hun kinderen aan de schoen zouden krijgen. Het zou een middel zijn om spijbelen te bestrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.