Rijkssubsidies elektrisch vervoer naar Utrecht

UTRECHT - Twee van de negen subsidies om elektrisch vervoer te bevorderen, komen in Utrecht terecht. Taxibedrijf Prestige en GreenWheels krijgen geld van minister Eurlings van Verkeer.
Prestige krijgt de subsidie voor het instellen van vijftig elektrische oplaadpunten en achttien elektrisch aangedreven taxi's.
Greenwheels gaat 25 opvallende stadsauto's op stroom verhuren onder meer in Utrecht. Het bedrijf wil weten of en hoe het verhuren van electrische auto's werkt. "Pluggen mensen wel in en kunnen ze wel in dit soort auto's rijden?", vraagt directeur Gijs van Lookeren Campagne zich af.
"Het rijdt anders dan een gewone auto. Het zijn automaten en ze trekken veel sneller op. Vergelijk het met een botsautootje", zegt van Lookeren Campagne. Hij verwacht dat de eerste elektrische auto's eind 2010 in Utrecht rondrijden.
Mogelijk komt ook een gesubsidieerde vuilniswagen naar Utrecht. Vuilverwerker Van Gansewinkel heef gezegd dat de stad in beeld is voor een van de acht elektrisch aangedreven vuilniswagens waar het subsidie voor heeft gekregen.

TEXEL

De andere subidies gaan naar onder meer naar een proef met elektrisch rijden in Texel, vrachtvervoer op stroom in Nijmegen en Amsterdam en een leenautoproject in Den Haag.
Netbeheerder Stedin, die ook actief is in Utrecht, krijgt geld voor 75 bedrijfsauto's die op stroom rijden, maar die worden vooralsnog alleen in Rotterdam ingezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.