Smalhout loog over arrestatie wapenvondst

BOSCH EN DUIN - De bekende hoogleraar, columnist en waarnemend predikant Bob Smalhout uit Bosch en Duin loog over zijn arrestatie in verband met een grote wapenvondst vorige week in Reeuwijk.
Smalhout doet zijn verhaal vandaag uitgebreid in De Telegraaf.
In de woning in Reeuwijk werden vuurwapens van een zwaar kaliber gevonden waaronder geweren die het Amerikaanse leger gebruikt. Ook in de woning van Smalhout in Bosch en Duin werden wapens gevonden en in beslag genomen.

TANDARTS

RTV Utrecht deed eerder deze week al onderzoek naar Smalhout en verslaggevers zijn zelfs bij hem thuis geweest. Zijn secretaresse liet toen weten dat Smalhout er niet was. Zijn afwezigheid op de dag hij op het politiebureau in Gouda werd verhoord, werd door hem en zijn secretaresse uitgelegd als 'een bezoek aan de tandarts'.
Tegenover RTV Utrecht verklaart Smalhout nu dat hij niet anders kon dan liegen. In overleg met zijn advocaat Knoops speelde de bekende Zeistenaar dus de vermoorde onschuld. Wat dat betekent voor zijn positie als predikant en columnist liet hij in het midden.
Overigens heeft Smalhout geen idee waarom zijn schoonzoon een grote partij wapens had. De columnist geeft aan vanwege een familieconflict weinig contact meer met hem te hebben.
In U Vandaag en in het radioprogramma Utrecht is Wakker maandag meer over deze zaak rond Smalhout.
Advocaat Geert-Jan Knoops was zaterdag niet voor commentaar bereikbaar.

Smalhout loog over arrestatie wapenvondst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.