Speciaal nummer voor gepeste homo's

UTRECHT - Homoseksuelen in Utrecht die zich bedreigd voelen kunnen in de toekomst een speciaal telefoonnummer bellen. De gemeente denkt met het initiatief sneller te kunnen ingrijpen bij het pesten van homo's in de stad.
Voor burgemeester Wolfsen is de grens bereikt nu weer een homo is weggepest in Utrecht. Hij heeft zijn herfstvakantie onderbroken om in overleg met de politie te gaan.
Conclusie van die vergadering was dat de gemeente telkens te laat doorheeft wanneer homo's worden lastig gevallen. Met het nieuwe telefoonnummer moet dat tot de verleden tijd behoren.

VEEL VRAGEN VOOR COC

Homobelangenclub COC krijgt veel vragen over het nieuwe geval van homopesterij in de Utrechtse wijk Lombok.
De 29-jarige Johan zit ondergedoken omdat hij wordt uitgescholden op straat en omdat de voorruit van zijn auto is ingegooid. Hij vertelde gisteren zijn verhaal op RTV Utrecht.
Het COC wil de Utrechter graag persoonlijk spreken en eventueel helpen. Eerder was er in Utrecht ook al sprake van homopesterij in Zuilen en Leidsche Rijn. Het homostel in Leidsche Rijn is inmiddels zelfs verhuisd.
Op 1 november gaat het COC om de tafel zitten met Wolfsen. De belangenclub zal dan aandringen op het sneller inzetten van de Voetbalwet en pleiten voor meer voorlichting op scholen.
Vanavond geeft vice-voorzitter van het COC Nederland in U Vandaag live zijn kijk op de zaken.

Raadslid Gilbert Isabella over homohaat
Interview met Wolfsen over 'gay-alert'
Utrechtse politiek wil aanpak homohaat
COC reageert op plannen van Wolfsen
Burgemeester Wolfsen over homolijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.