Maatregelen tegen hoog water

AMERSFOORT - Waterschap Vallei & Eem wil de zomerkade langs de Nederrijn beschermen tegen hoog water. Naar verwachting komt het water maandag zo hoog dat de kade beschadigd kan raken.
Om dat te voorkomen worden de uiterwaarden tussen Oosterbeek en Wageningen onder water gezet. Boeren moeten daarvoor hun vee weghalen.
De Nederrijn is een tak van de Rijn die bij Wijk bij Duurstede splitst in de Lek en de Kromme Rijn. De Grebbedijk, de belangrijkste dijk voor het waterschap Vallei & Eem, loopt geen gevaar.

STICHTSE RIJNLANDEN

Ook Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden neemt voorzorgsmaatregelen in verband met de stijgende waterstanden van de Nederrijn/Lek. Zaterdag houdt het waterschap een inspectie.
Gekeken wordt naar aanwezig vee en materieel in de uiterwaarden. Als deze worden aangetroffen, informeert het waterschap de eigenaren. Zij kunnen hun beesten en materieel dan verwijderen. Ook inspecteert het waterschap een aantal schuiven die bij hoog water afgesloten moeten worden.
Op dit moment zijn er nog geen problemen met hoogwater in het werkgebied van het waterschap. Voor de Lekdijk - de primaire dijk die een groot deel van het gebied van het waterschap beschermt tegen hoog water in de Lek - vormen de waterstanden die de komende dagen verwacht worden geen gevaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.