Utrechts raadslid TON naar nieuwe partij

PROVINCIE UTRECHT - Het Utrechtse raadslid René Kuijper is uit de partij Trots op Nederland van Rita Verdonk gestapt. Hij gaat verder als raadslid van de door hem opgerichte partij Groen Rechts Nederland. Dat meldt hij in een persbericht.
In het persbericht stelt Kuijper, dat de partij van Rita Verdonk wordt beheerst door interne strubbelingen en ruzies. Hij denkt dat Rita Verdonk het heeft opgegeven. Daarom wil de 23-jarige student staatsinrichting verder met de kleine partij, die groene politiek en liberale en conservatieve elementen wil combineren.
Kuijper was het enige raadslid van TON in Utrecht en nam pas begin april het stokje over van Paul Werenstein. Die gaf zijn zetel op omdat hij het raadslidmaatschap niet kon combineren met zijn functie als politieman.

AD VERDONK

TROTS had na de verkiezing veel moeite om een raadslid aan te wijzen. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de nummer 6, Paul Werenstein, als raadslid aan te stellen. Ad Verdonk, de broer van Rita, werd aangesteld als fractiemedewerker en is daardoor nauw betrokken bij de Utrechtse gemeentepolitiek.
Volgens Kuijper is het de vijfde keer dat een TON-raadslid uit de fractie stapt. In de regio heeft Trots op Nederland alleen nog een raadslid in Nieuwegein en een in Amersfoort.
De nieuw partij Groen Rechts Nederland is niet dezelfde partij die onder de naam Groen Rechts in 1997 werd opgericht. Groen Rechts Nederland overweegt om bij de volgende raadsverkiezingen in meer Utrechtse gemeenten actief te worden.
Meer in U Vandaag om 18.00 uur over dit initiatief.

Utrechts raadslid TON naar nieuwe partij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.