Auto weggepest gezin Terwijde in brand

UTRECHT - In de Heinrich Bertéstraat in Leidsche Rijn is een Marokkaans gezin opnieuw slachtoffer geworden van vandalen. Hun auto werd vannacht in brand gestoken.
Getuigen hoorden rond 1.30 uur verdachte geluiden in de straat in de wijk Terwijde en zagen mensen bij de brandende auto wegrennen. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. De politie neemt de zaak hoog op, blijft extra toezicht houden en wil graag getuigen spreken.

TREITERIJ

Het gezin in Terwijde heeft al lange tijd last van ernstige overlast en treiterij. De jongens die verantwoordelijk waren voor de straatterreur en hun vader hebben op last van de rechter hun woning moeten verlaten.
Het gezin ontvluchtte de wijk na de eerste pesterijen, net als een homostel dat eerder deed. Na het gedwongen vertrek van de treiterbroers keerde de familie terug. Sindsdien is de auto van het gezin met gele verf beklad en werd het huis besmeurd. Ook werd er een baksteen tegen een van de ramen gegooid.
Politieagenten houden de wijk al enige tijd extra scherp in de gaten. Volgens een politiewoordvoerder blijft dat voorlopig zo.

Auto geterroriseerd gezin Terwijde in brand gestoken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.