Raceverdachte eerder over de kop

UTRECHT - Het voorarrest van Mohamed ben J. is verlengd met twee weken. De verdachte van het dodelijk ongeluk op de Cartesiusweg, afgelopen maandag, is eerder dit jaar in aanraking geweest met de politie.
Dit gebeurde nadat hij op de Zuilense Ring tussen Utrecht en Maarssen meerdere malen over de kop was geslagen. Volgens de advocaat van Ben J., Louis de Leon, gebeurde het incident op de Zuilense Ring door een geblokkeerd stuur en is dat ook uit onderzoek gebleken.
Het ongeluk is wel een van de redenen waarom de verdachte nu langer vast wordt gehouden. Ook zijn er volgens de rechter-commissaris genoeg aanwijzingen in de zaak om het voorarrest van de verdachte te verlengen.
70 KM/U
Ben J. wordt doodslag en poging tot doodslag ten laste gelegd na het dodelijke ongeluk op de Utrechtse Cartesiusweg, afgelopen maandag. Volgens getuigen reed de 23-jarige man uit Baambrugge zeker 100 kilometer per uur. Via zijn advocaat ontkent Ben J. dat. Hij zegt dat hij 70 per uur reed, toen hij met zijn BMW achterop de Honda reed.
Volgens getuigen reed naast hem een andere auto met zeer hoge snelheid. De bestuurder van deze auto, vermoedelijk een zwarte BMW 3-serie, is na het ongeval doorgereden en nog niet gevonden.
Bij het ongeluk op de Cartesiusweg kwam de 29-jarige Utrechter Maarten Naafs om het leven. De bestuurder, de 37-jarige Rezenne Gidey uit Utrecht, ligt nog in coma.

Interview met advocaat verdachte ongeluk Cartesiusweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.