Noord-Koreaanse site noemt Van der Bijl

UTRECHT - De Utrechtse postzegelhandelaar Willem van der Bijl is genoemd in een artikel op de site van de Noord-Koreaanse krant Pyongyang Times. Die site is het officiële overheidsorgaan van Noord-Korea.
Volgens de internetsite zou Van der Bijl hebben gezegd dat hij heel tevreden is over de verkiezingen in het communistische land. Ook staat er een foto van de vermiste man op de site. In het artikel wordt gezegd dat Van der Bijl zich verheugt op de 100ste verjaardag van President Kim Il Sung in 2012.
Van der Bijl is al een aantal weken vermist na een bezoek aan het land. Zijn vrienden kunnen geen contact met hem krijgen. Ze bevestigen dat de foto van Van der Bijl is en dat hij in 2012 weer naar het land wilde gaan.
Het is onduidelijk of het een recente foto is. Ook wordt niet duidelijk waar en wanneer de site Van der Bijl gesproken zou hebben. De redactie van de Pyongyang Times blijkt telefonisch onbereikbaar. Nederland heeft geen ambassade in Noord-Korea. Ambassades van EU-landen zouden nu op zoek zijn naar de Utrechter.

Noord-Koreaanse site noemt Van der Bijl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.