Ambassade: Van der Bijl maakt het goed

UTRECHT - Noord-Korea heeft tegenover RTV Utrecht een eerste officiële verklaring afgelegd in de zaak van de geheimzinnige verdwijning van postzegelhandelaar Willem van der Bijl.
Drie weken geleden vertrok de Utrechter naar Noord-Korea en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Volgens de Noord-Koreaanse ambassade in Bern hoeft de familie van Willem van der Bijl zich 'geen zorgen te maken'.
De woordvoerder weet niet waar de Utrechter precies is en wil verder geen details kwijt over de zaak. Hij verwijst naar een artikel op de website van de Noord-Koreaanse staatskrant, waarin ook staat dat het goed gaat met Van der Bijl.

VERKIEZINGEN

Volgens de Pyongyang Times zou de postzegelhandelaar hebben gezegd dat hij heel tevreden is over de verkiezingen in het communistische land. Ook staat er een foto van de vermiste man op de site. In het artikel wordt gezegd dat Van der Bijl zich verheugt op de 100ste verjaardag van President Kim Il Sung in 2012.
Of het bericht van de ambassade ook echt klopt, is de vraag. De familie wacht in ieder geval tot Willem van der Bijl zelf contact opneemt.

Noord-Koreaanse ambassade over verdwenen postzegelhandelaar
Ambassade: Van der Bijl maakt het goed

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.