Kort nieuws: omstanders pakken motordief

REGIO - In Utrecht is een motordief aangehouden door omstanders. De 16-jarige verdachte werd in de FC Donderstraat overmeesterd door drie mannen, die boven op de dief gingen zitten.
* Scholen moeten experimenteren met gescheiden lessen voor jongens en meisjes. Dat vindt de Besturenraad in Woerden, een belangenvereniging voor het christelijk onderwijs. Volgens de raad is zo'n scheiding een goed middel tegen de achterstand van veel jongens in het onderwijs.
* De Utrechtse politie is gisteravond uitgerukt voor twee gewapende mannen. Het tweetal werd op de Koppeldijk via de speciale uitpraat-procedure uit een auto gehaald. Bij controle bleek het om nep-vuurwapens te gaan, maar de mannen van 20 en 21 jaar zitten nog wel vast voor onderzoek.
* In Veenendaal is vannacht een 15-jarige jongen aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat de verdachte met een paar vrienden ruiten ingooide van een wachtruimte op Station Veenendaal.
* In Amersfoort is gisteravond een auto over de kop gevlogen. De bestuurder, een vrouw van 46 uit Almere, kwam er af met een paar schrammen en bulten. Het ging mis op de Verbindingsweg, waarschijnlijk omdat de vrouw een paar glazen teveel op had. Bovendien was haar rijbewijs niet geldig meer.
* Een man die in Utrecht z'n auto wilde verkopen, is bestolen. Een geinteresserde kwam dit weekend naar de Meentweg om de Volkswagen Golf te kopen. Na een proefrit stuurde hij de verkoper met een smoesje z'n huis in, waarna hij snel wegreed. De auto waarmee hij zelf was gekomen, heeft hij laten staan, maar die bleek ook te zijn gestolen.
* In Veenendaal is een 17-jarige jongen opgepakt bij een ruzie op de Markt. Agenten zagen hem zondagnacht uithalen naar een andere jongen en grepen direct in. Omdat het slachtoffer geen aangifte deed, mocht de verdachte even later weer naar huis. Wel kreeg hij een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.