Studenten leveren Utrecht veel op

UTRECHT - Studenten zijn een belangrijke economische factor voor de stad Utrecht. Veel cafés, supermarkten en verhuurders kunnen niet overleven zonder deze bevolkingsgroep. Dat blijkt uit verschillende cijfers.
Ongeveer 4000 nieuwe studenten maakten deze week kennis met de Domstad tijdens de UIT, de Utrechtse Introductie Tijd. Ze maken deel uit van een leeftijdscategorie die in Utrecht veel hoger vertegenwoordigd is dan in de meeste andere steden.
Dat is vooral goed te merken in de onderwijssector in de stad. In het hoger onderwijs gaat anderhalf miljard euro om en biedt aan 35.000 mensen werk.

GAME-INDUSTRIE

Maar de studenten zijn niet alleen maar goed voor de onderwijssector. Zo is de creatieve sector, waaronder de game-industrie, inmiddels erg belangrijk voor de stad en ook andere ondernemers profiteren van de aanwezigheid van de studenten.
Het kenniscentrum Studentenhuisvesting Kences in Utrecht heeft enige tijd geleden onderzoek gedaan naar de economische impact van de studenten en die blijkt fors: zonder studenten zou Utrecht niet op de huidige wijze kunnen bestaan.

Studenten leveren Utrecht veel op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.