Miljoenentekort dreigt in De Ronde Venen

MIJDRECHT - De Ronde Venen moet hard ingrijpen in bouwplannen waarvoor de gemeente al contracten had ondertekend. Volgens een onderzoek zijn de opbrengsten vooraf verkeerd ingeschat. Het verlies kan oplopen tot meer dan 15 miljoen euro.
Dat maakte het gemeentebestuur vrijdagmiddag bekend in een persconferentie. Het dreigende miljoenentekort komt vooral uit Marickenzijde en het Estafetteproject, twee grote nieuwbouwprojecten in de gemeente. De grondexploitatie levert veel minder op dan de gemeente had gedacht.
Als De Ronde Venen de projecten doorzet, kan het verlies uitkomen op 15,5 miljoen en komt de bodem van de gemeentekas in zicht. Stopzetten is echter niet eenvoudig, omdat er al contracten zijn getekend met andere partners. Veel gemeentelijke projecten als nieuwe wegen en het zwembad staan daardoor nu op losse schroeven, aldus het gemeentebestuur.
De gemeente heeft de directeur Projecten en de gemeentesecretaris op non-actief gesteld. De hoge ambtenaren zitten nu verplicht thuis en de Ronde Venen heeft interim-managers aangesteld. De politieke gevolgen van het onderzoeksrapport zijn nog niet duidelijk. De raad moet oordelen over het functioneren van de verantwoordelijke wethouders.
Volgens het gemeentebestuur heeft de financiële strop geen gevolgen voor zaken als wegenonderhoud, vuilophalen en het verstrekken van paspoorten.

Miljoenentekort dreigt in De Ronde Venen
Miljoenentekort dreigt in De Ronde Venen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.