Noodweer provincie Utrecht, een overzicht

REGIO - Na het noodweer dat zaterdagavond en -nacht over Nederland trok, is zondagochtend de rust teruggekeurd op de weg en op het spoor. Wel is de brandweer nog druk geweest met het weghalen van omgewaaide bomen.
De treinen rijden - behoudens aangekondigde werkzaamheden - volgens het spoorboekje en ook op de belangrijke wegen zijn geen stremmingen, aldus woordvoerders van NS, ProRail en KLPD.

VERKEER

Onweersbuien hielden zaterdagavond flink huis in het land. In de regio Utrecht durfden sommige automobilisten niet verder te rijden door het noodweer, onder meer op de A12.
De NS moest het treinverkeer staken tussen Bergen op Zoom en Kruiningen-Yerseke na een blikseminslag die bediening van seinen en wissels verstoorde. Bij Bunnik botste een Sprinter op een omgewaaide boom op het spoor. Er raakte niemand gewond.

VEEL MELDINGEN

De brandweer in de regio Utrecht kreeg zaterdagavond vanaf tien uur vele tientallen meldingen binnen van overlast. Om de stroom van telefoontjes aan te kunnen, werden extra mensen op de centrale ingezet, meldt een woordvoerder. Het ging vooral om meldingen van wateroverlast, stormschade aan huizen en omgewaaide bomen.
Vooral vanuit Zeist en Nieuwegein kwamen volgens de brandweer veel telefoontjes. Op Pijperpad in Soest dreigt een twaalf meter hoge boom op een huis te vallen. De brandweer is er nog mee bezig. Op de Lage Dijk-Zuid in IJsselstein viel wel een boom op een woning.

STRATEN BLANK

Extreme wateroverlast was er in de Noordbuurt van Baarn. Op de Geerenweg-Drakenburgerweg, stond het waterniveau van de achterliggende sloot, gelijk met de weg die geheel blank stond. Ook op de Brailledreef in Overvecht was er wateroverlast.

ORCA

Een roeikamp van Orca in Vianen werd geëvacueerd vanwege het noodweer. Tenten woeien stuk en de roeiers moesten schuilen onder een viaduct. Ze zijn vervolgens overgebracht naar het Van der Valk hotel.

FORT VECHTEN

Bij Fort Vechten stortte een feesttent in die daar stond vanwege Monumentendag. Er waren ongeveer honderd mensen in de tent. Zes mensen raakten lichtgewond en zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
Meerdere festivals in de regio werden vanwege het noodweer afgelast, onder meer Taptoe in Woerden en een culinair festival in De Ronde Venen.

Donder en bliksem boven de provincie Utrecht (Marcus Kingma, Zeist)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.