Kort nieuws: Politie zoekt bomenkappers Lopik

REGIO - In Lopik is de jacht geopend op bomenvernielers. De gemeente heeft ontdekt dat er op de Oranje Nassauhof in Lopik twee bomen compleet gekapt zijn. Alleen de stronken staan er nog. De gemeente Lopik heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan bij de politie; getuigen worden gezocht.
* Agenten in Driebergen hebben twee fietsendieven op heterdaad betrapt. Ze hadden het gemund op de fiets van een folderbezorger. De bestolen jongen belde zijn moeder, die de twee daders in de buurt zag fietsen. Na een telefoontje naar 112, konden de twee dieven van 21 en 30 jaar oud op de Nassau-Odijcklaan worden opgepakt.
* Amersfoort is trots dat de stad voor het eerst in de toptien van meest gastvrije steden staat, op nummer 8. De Keistad scoort vooral op vriendelijkheid, het horeca-aanbod en interessante architectuur. De stad Utrecht scoort nog beter en eindigt op de vierde plek. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag komen niet voor in de toptien. Het onderzoek is een initiatief van de VVV in Nederland.
* Bij een grote verkeerscontrole in Driebergen zijn bijna 1400 auto's gecontroleerd. Dat gebeurde op de Hoofdstraat. 128 Bestuurders zijn op de bon geslingerd, omdat ze te hard reden. De snelste reed 90, waar 50 is toegestaan.
* De politie in IJsselstein heeft een verdachte opgepakt voor een woninginbraak aan de Italiëlaan. Een tweede verdachte is ontkomen. De twee probeerden in te breken, maar sloegen op de vlucht toen ze merkten dat de bewoner thuis was. Na onderzoek in de omgeving zag de politie de twee verdachten uit de bosjes rennen, een man van 18 is in de kraag gevat.
* Een snelheidsduivel uit Houten is op de A2 geklokt op 160 kilometer per uur. Omdat de maximumsnelheid daar 100 kilometer per uur is, is de man zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Ook moest hij mee naar het bureau, omdat hij zich niet kon legitimeren.
* In Mijdrecht is een toezichtcamera vernield. De politie denkt dat de camera op de Kerkvaart vannacht is opgeblazen met vuurwerk. De politie zoekt getuigen.
* De politie zoekt getuigen van een inbraak in een huis van een bejaarde Utrechtse aan de David van Mollemstraat. De vrouw van 89 kreeg gisteravond de schrik van haar leven toen ze in haar woonkamer glas over haar heen kreeg. De dieven schrokken van haar en zijn gevlucht.
* In Veenendaal is een auto in vlammen opgegaan. Dat gebeurde op de Kostverloren. De brandweer was er snel bij en kon de auto snel blussen. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken.
* De politie in Bunschoten heeft twee inbrekers aangehouden. Agenten surveilleerden op Veenstraat en zagen een verdachte auto rijden. In de auto werden inbrekersspullen gevonden. Daarop werden de twee Roemeense mannen aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.