Hoog Catharijne viezer en onveiliger

UTRECHT - Bezoekers en werknemers van Hoog Catharijne en het Stationsgebied in Utrecht vinden dat de omgeving achteruitgaat door de nu al jaren durende bouwwerkzaamheden.
Zo is het stationsgebied viezer dan twee jaar geleden, wordt er meer vernield en zijn kantoren en winkels slechter bereikbaar. Dat staat in een tweejaarlijks onderzoek dat de gemeente Utrecht sinds 2001 laat uitvoeren.
De ruim 1300 ondervraagden geven gemiddeld een 6,3 voor de algemene veiligheid in het gebied. Drie procent zegt zich vaak onveilig te voelen en 14 procent is in de laatste twee jaar slachtoffer geworden van - meestal - kleine criminaliteit.
Ondanks het feit dat driekwart van de ondervraagden zich nog wel veilig voelt, waarschuwen de onderzoekers dat er een dalende trend waarneembaar is.
In drie gebieden rond het complex voelen mensen zich 's avonds onveilig. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de ingang van de parkeergarages bij het voormalige Muziekcentrum.
Gemeente, politie, Openbaar Ministerie, Jaarbeurs en vervoerders blijven speciale aandacht besteden aan Hoog Catharijne, zo meldt de gemeente.

Hoog Catharijne en omgeving viezer en onveiliger

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.