"Heropen zaak Utrechtse serieverkrachter"

REGIO - Het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter moet heropend worden. Dat vindt rechtspsycholoog Jasper van der Kemp in een nieuwe documentaire van RTV Utrecht over de geruchtmakende zaak.
Van der Kemp is gespecialiseerd in geografische daderprofilering. Hij doet dit onderzoek onder leiding van de gerenommeerde Peter van Koppen.
Met behulp van dit soort profilering kan Van der Kemp aan de hand van waar een dader toeslaat, voorspellen waar een dader woont. In het onderzoek naar de serieverkrachter ging de politie ervan uit dat de dader in de omgeving van stadion Galgenwaard woonde. Volgens Van der Kemp klopt dat niet en moet de man in het zuiden van De Bilt hebben gewoond.
De onderzoeker had al eerder succes met zijn manier van werken. Zo werkte hij onder andere mee aan de speurtocht naar een Twentse dierenbeul. Daar wees hij met succes de wijk aan waar de dader werd gevonden.
Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat alle sporen in de zaak al zijn onderzocht. Volgens het OM is het onderzoek van Van der Kemp geen aanleiding om nog eens opnieuw naar De Bilt zuid te kijken.
Deze week is het tien jaar geleden dat de serieverkrachter voor het laatst toesloeg. De man werd ondanks een groot politie-onderzoek nooit gevonden. In totaal viel de Utrechtse serieverkrachter zeventien vrouwen lastig van wie er zes werden verkracht. De man werd nooit gepakt. Dit tot grote frustratie van de Utrechtse politie.
In U Vandaag kwam Peter van Koppen uitgebreid aan het woord over de zaak. De documentaire over de serieverkrachter gaat zondagochtend om 07.15 uur in première en wordt daarna de hele dag herhaald.

"Heropen zaak Utrechtse serieverkrachter"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.