Vlaggen halfstok voor verdronken peuters

UTRECHT - Bedrijven aan de Keulsekade in Utrecht hebben de vlag halfstok gehangen na het drama gisteren. Twee peuters verdronken, nadat de auto waarin ze zaten het Merwedekanaal was ingereden. Bij de plek zijn bloemen neergelegd.
Bij Douwe Egberts is de verslagenheid groot. De moeder werkte bij de koffiemaker en veel medewerkers waren getuige van de vergeefse pogingen om de peuters van 2 en 3 jaar oud te redden. Het bedrijf heeft een speciale praatkamer ingericht en er is een condoleanceregister geopend.
Het is ook erg moeilijk voor twee mannen die bij de redding hebben geholpen. De twee zijn broers en wonen in het woonwagenkamp tegenover de Keulsekade. Eén van hen sprong direct het koude water in, maar kon de gezonken auto niet meer bereiken. De ander hielp de ontredderde moeder op de kant komen.

DOORHEEN

RTV Utrecht sprak met één van de broers. Hij houdt zich groot, maar zit er helemaal doorheen. Hij kijkt vanaf zijn woning uit op de plek waar het drama zich voltrok, wat het voor hem niet makkelijker maakt.
Slachtofferhulp is ingezet om de getuigen te helpen bij de verwerking van het ongeluk. Ook hulpverleners zijn welkom bij psychologen voor een gesprek. De ouders van de omgekomen jongetjes en het 5-jarige zusje zijn gisteren direct na het ongeluk al opgevangen door Slachtofferhulp.
De gemeente heeft inmiddels obstakels op de Keulsekade tussen de weg en het water neergezet. Daardoor kunnen auto's niet langer het kanaal inrijden. De plek stond bij de gemeente niet bekend als parkeerplek en daarom was er niet eerder een afscheiding geplaatst.

Verslagenheid overheerst na verdrinken peuters

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.