Minister bezoekt Anna van Rijn College

NIEUWEGEIN - Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt heeft het Anna van Rijn College in Nieuwegein bezocht. Vorige week werd de adjunct-directeur opgepakt, nadat hij een leerling hardhandig de klas had uitgezet. De minister wilde het personeel een hart onder de riem steken.
Na haar bezoek aan de school ging ze naar het Politiek Café Nieuwegein. Daar sprak ze verder over het incident op de school. Ze zei dat een leerkracht het recht moet hebben om, na enkele waarschuwingen, een leerling met enige dwang de klas uit te zetten.
De minister heeft de Onderwijsinspectie gevraagd onderzoek te doen naar het incident op het Anna van Rijn College.
Ook het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar de zaak. De officier van justitie maakt vandaag bekend of de adjunct-directeur van het Anna van Rijn college wordt vervolgd voor mishandeling van de 13-jarige leerling.

RUZIE

Het incident vorige week begon na een ruzie in de klas. Na een aantal waarschuwingen, wilde de jongen het klaslokaal niet verlaten. Daarom wees de adjunct-directeur hem hardhandig de deur.
Volgens de jongen liep hij daardoor schrammen en blauwe plekken op. Hij en zijn stiefvader deden daarom aangifte van mishandeling. De adjunct werd vervolgens door de politie opgepakt en urenlang in de cel gezet.
De 13-jarige leerling is geschorst en zal niet terugkeren naar de school in Nieuwegein. Hij heeft volgende week woensdag een gesprek op een school voor speciaal onderwijs.

Minister bezoekt Anna van Rijn College
Minister bezoekt Anna van Rijn College

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.