Zonnehuizen vraagt offer van personeel

ZEIST - Om de financiële problemen van het antroposofisch zorgcentrum Zonnehuizen het hoofd te bieden, moet het personeel salaris inleveren of afzien van vakantiegeld. Dat staat in een brief van het bestuur aan de werknemers, die in handen is van RTV Utrecht.
In de brief schrijft interimbestuurder Charles Laurey dat hij onderhandelt met banken en zorgkantoren om de begroting van Zonnehuizen op orde te krijgen. Om aan geldschieters een positief signaal mee te geven, is een offer van het personeel noodzakelijk, schrijft Laurey.
De instelling voor jeugd-, ggz- en gehandicapten- en huisartsenzorg geeft jaarlijks meer geld uit dan het binnenkrijgt. Het interimbestuur probeert een faillissement af te wenden en heeft daarvoor al meerdere gebouwen van de zorginstelling in de verkoop gedaan.
Behalve de geldproblemen, kampt Zonnehuizen ook met achterstallig onderhoud op de onderkomens van de patiënten en cliënten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaf de instelling daarvoor afgelopen zomer nog een waarschuwing.

Kamer wil vervolging oud-bestuur Zonnehuizen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.