Onderzoek vervolging oud-bestuurders Zonnehuizen

ZEIST - Interim-directeur Charles Laurey van zorginstelling Zonnehuizen heeft een advocaat in de arm genomen om te onderzoeken of oud-bestuursleden kunnen worden vervolgd. Dat heeft hij gezegd tegen RTV Utrecht.
De antroposofische zorginstelling uit Zeist vroeg eerder deze week uitstel van betaling aan. De instelling boekte vorig jaar een verlies van zeventien miljoen euro. Inclusief vastgoed is de schuldenlast opgelopen tot meer dan vijftig miljoen euro. De interim-bestuurder deed eerder al een moreel appèl op oud-bestuurders om zich te verantwoorden, maar kreeg geen reactie. Daarom wil hij nu naar de rechter stappen.
Vorige week vroeg Laurey het personeel om een loonoffer. Er loopt een onderzoek naar mogelijk wanbeheer onder het oude bestuur, waardoor de instelling in een paar jaar tijd ernstig in de rode cijfers terecht is gekomen.
Laurey wil van het personeel een deel van het vakantiegeld of een schenking uit het spaarloon. Ook inleveren van vrije tijd is een optie. Daarmee kan Zonnehuizen volgens de bestuurder laten zien dat iedereen gelooft in een toekomst voor antroposofische zorg. Er hebben zich ook zorgondernemers gemeld die delen van Zonnehuizen over willen nemen. De instelling beheert zes huizen voor volwassenen en veertien kinder- en jeugdinstellingen.
In UVandaag meer over de Zonnehuizen en de toekomst van de zorginstelling.

RADIO: Onderzoek vervolging oud-bestuurders Zonnehuizen
REPORTAGE: Interim-directeur Zonnehuizen wil vervolging oud-bestuurders

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.