Brand in school Bilthoven met rieten kap

BILTHOVEN - In Bilthoven heeft zondagmorgen vroeg brand gewoed in de rieten kap van de Oranje Nassauschool aan de Soestdijkseweg Zuid. Bij aankomst zag de brandweer dat de dakrand aan de rechterzijde bij de oprit brandde.
De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich via het dakriet verder kon verspreiden en bluste de brand snel. Brandweerlieden hebben het brandende deel van de rieten kap met een motorzaag weggehaald.
De speciale rieten kapeenheid van de brandweer uit Werkhoven was opgeroepen om te assisteren, maar die hulp was uiteindelijk niet nodig.
Omdat de politie vermoedt dat de brand is aangestoken, is de buurt uitgebreid doorzocht en zijn omstanders gevraagd zich te identificeren. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.
Afgelopen jaar werd de regio Eemland opgeschrikt door branden in panden met een rieten kap. Een man uit Baarn werd daarvoor opgepakt, maar hij is in oktober weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De man is nog wel verdachte en ook het rechercheteam dat onderzoek doet naar de branden, is nog actief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.