Trein ramt vrachtwagen vol diepvriesvlees

MAARSBERGEN - Een trein is in Maarsbergen tegen een vrachtwagen volgeladen met diepvriesvlees gebotst. Het ongeluk gebeurde vrijdag rond 15.20 uur op de Woudenbergseweg. De machinist is lichtgewond geraakt. De chauffeur bleef ongedeerd.
De vrachtwagen met trailer stond op de overweg en brak in tweeën. Het diepvriesvlees lag verspreid over het spoor en de weg. De spoorbomen zijn afgebroken, meldt verslaggever Remco te Kloese op Radio M Utrecht. Hulpdiensten waren massaal opgeroepen, maar hoefden nauwelijks in actie te komen.
Vanwege opruim- en herstelwerkzaamheden werd de Woudenbergseweg (N226) afgesloten voor alle verkeer. Op de A12 gingen vanuit beide richtingen de afritten Maarsbergen dicht, meldt de Verkeersinformatiedienst. De NS laat weten dat er tussen Utrecht CS en Arnhem de hele vrijdagavond geen treinverkeer is.
De reizigers in de verongelukte trein zijn met bussen verder vervoerd. Ook reizigers in een tweede trein moesten overstappen op de bus.

ROOKONTWIKKELING

Student Daan Sanders zat in de bewuste trein en zegt dat de reizigers naar het achterste deel van de trein moesten lopen, omdat er voorin sprake was van rookontwikkeling.
Hijzelf heeft een blauwe plek opgelopen door de noodstop van de trein, maar er zouden ook enkele reizigers zijn met een bloedneus. De politie zegt dat geen van de reizigers ernstige verwondingen hebben opgelopen.

Daan Sanders zit in de trein en was getuige van het ongeluk
Beeld: Bjorn Appel
Trein ramt vrachtwagen vol diepvrieskalkoenen
Webcambeeld van de werkzaamheden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.