Twee doden bij schietpartij in Houten

HOUTEN - Bij het Van der Valkhotel in Houten zijn in een schietpartij vrijdagavond twee doden gevallen. De politie is een groot onderzoek gestart. Inmiddels is de identiteit van één van de slachtoffers bekend.
Een getuige meldde aan RTV Utrecht dat rond 19.50 uur voor het hotel aan de Hoofdveste twee mannen door het hoofd zijn geschoten. De politie bevestigt dat de slachtoffers zijn overleden. Het onderzoek is in volle gang en duurt tot in de vroege morgen. De technische recherche is op zoek naar sporen van het misdrijf.
Bij de hoofdingang en op de parkeerplaats van het hotel hangen beveiligingscamera's, die de schietpartij vermoedelijk hebben geregistreerd. De beelden zijn veiliggesteld en worden in het onderzoek betrokken.

WITTE TENTEN

De slachtoffers lagen buiten op het terrein van het Van der Valkhotel. Naast de grote kerstboom voor het hotel heeft de politie twee witte tenten opgesteld met een tussenruimte van ongeveer twintig meter. Op de eerste etage van het hotel richtte de recherche een zenuwcentrum in. Daar werden getuigen gehoord. Later op de avond werden diverse hotelgasten overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein om een verklaring af te leggen.
Er waren veel getuigen, onder wie mensen die buiten stonden te roken. Voor hen is slachtofferhulp naar de Hoofdveste gekomen. De gasten van Van der Valk, waaronder een aantal kinderen, moesten na de schietpartij urenlang binnen blijven. Rond 22.15 uur konden de eerste klanten vertrekken. Tot middernacht verlieten de overige gasten in groepjes het hotel, overigens zonder iets te zeggen tegen de aanwezige journalisten. Sommigen waren in tranen.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens vrijdagavond over de schietpartij
Beelden van het sporenonderzoek na de schietpartij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.