Opnieuw familie Nicolich in Utrechtse Heuvelrug

MAARSBERGEN - De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt opnieuw te maken met de familie Nicolich. Dat is opmerkelijk, want eerder kreeg een deel van de rondzwervende familie na overlast een grote som geld van de overheid om daar weg te gaan.
Het Leger des Heils heeft in Maarsbergen tijdelijk onderdak gevonden voor zes leden van de familie Nicolich. Het gaat om een vader, een moeder en hun vier kinderen. Volgens burgemeester Frits Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug is het teruggekeerde gezin een andere tak van de familie Nicolich, dan de leden die zo'n twaalf jaar geleden moesten vertrekken.
Naafs vindt het overigens wel merkwaardig dat de stad Utrecht geen oplossing kan vinden voor de huisvestingsproblemen van de familie.
De familie woonde de afgelopen twee jaar in een villa van de gemeente Utrecht in De Meern. Dat wooncontract loopt nu af. Omdat er toch weer klachten waren over de familie, wil de gemeente Utrecht geen hulp bieden in de zoektocht naar een nieuwe woning. Voor de oma en ooms van de familie zoekt het Leger des Heils nog naar een oplossing.
Bijna twaalf jaar geleden kregen vijf Romagezinnen van Driebergen, nu gemeente Utrechtse Heuvelrug, 600.000 gulden om te vertrekken. De gezinnen in de familie Nicolich kregen daarvan 170.000 gulden.

Leger des Heils wijst gedrag af, maar niet de mensen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.